De kosten van rechtsbijstand

Onze advocaten kunnen in de meeste gevallen u vooraf duidelijk maken wat de kosten zijn. Dan komt u niet voor verrassingen te staan.

Wat kost rechtsbijstand?

Duidelijk over de kosten

Wanneer u niet in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand, dan is het inschakelen van een gespecialiseerde strafrechtadvocaat sterk aan te bevelen. Onze advocaten kunnen in de meeste gevallen u vooraf duidelijk maken wat de kosten zijn. Dan komt u niet voor verrassingen te staan. Als uw zaak eindigt in een vrijspraak of daarmee vergelijkbaar, zullen onze advocaten alle kosten verhalen op justitie.

Het  inschakelen van een gespecialiseerde strafrechtadvocaat is ook heel belangrijk  omdat de financiële gevolgen van een veroordeling groot kunnen  zijn. 

Bij een veroordeling voor een strafbaar feit kan ook een schadevergoeding worden toegewezen van de benadeelde partij (slachtoffers en nabestaanden). De bedragen die worden toegekend worden steeds hoger

Daarnaast kan er ook een ontnemingsvordering aan bod komen. Het openbaar ministerie vraagt de rechter dan om het wederrechtelijk verkregen voordeel dat behaald zou zijn met het strafbare feit  vast te stellen. Daarbij kan ook beslag worden gelegd op eventuele vermogensbestanddelen.

Tenslotte kan een veroordeling voor een strafbaar feit gevolgen hebben voor het verkrijgen van een VOG (verklaring omtrent het gedrag) en dat kan weer problemen opleveren bij het vinden of behouden van uw werk.

Onze advocaten houden deze financiële  gevolgen voor u inzichtelijk en zullen er alles aan doen om die gevolgen voor u zo klein mogelijk te houden.

Vraag naar de mogelijkheden

Bent u benieuwd of u voor gefinancierde of niet-gefinancierde rechtsbijstand in aanmerking komt? Neem dan contact op met ons kantoor. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden en de kosten.

Weten of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand. Klik hier.

IJSSELDIJK ADVOCATUUR | ADVOCATENHUYS VELPERWEG | VELPERWEG 78 | 6824 HL | Arnhem | 026 - 323 00 30