Algemeen Strafrecht

Bent u in aanraking gekomen met politie of justitie? Dan komt er vaak veel op uw pad. Vertrouw uw zaak toe aan onze ervaren strafrechtadvocaten. Een zorgeloos idee.

Algemeen strafrechtzaken

Commuun strafrecht

Algemeen strafrecht, ook wel commuun strafrecht genoemd, is breed en omvat strafbare feiten die zijn opgenomen in het Wetboek van Strafrecht en enkele bijzondere wetten zoals de Wegenverkeerswet en de Opiumwet. In het Wetboek van Strafrecht gaat het bijvoorbeeld om feiten als diefstal of inbraken, moord of doodslag, mishandeling en zedendelicten zoals aanranding, verkrachting en bezit van strafbare pornografische media. In Wegenverkeerswet is strafbaar gesteld het rijden onder invloed van alcohol en drugs, maar ook bepaalde gevaarlijke verkeersgedragingen vallen hieronder. De Opiumwet stelt onder andere strafbaar het bezit of de handel in soft en harddrugs en het hebben van een hennepkwekerij.

De advocaten van ons kantoor behandelen (vrijwel) alleen strafzaken en zijn daarom gespecialiseerd en ervaren op het gebied van het strafrecht. Ze kunnen u in iedere fase van het strafproces bijstaan door het geven van advies en uitleg.

Wanneer u een uitnodiging heeft gekregen van de politie om als verdachte op het politiebureau te verschijnen voor een verhoor, kunnen onze advocaten de zaak vooraf met u bespreken en u advies geven. Ook kunnen wij met u meegaan naar het politieverhoor en te zorgen dat uw rechten niet worden geschaad. 

Ook als u bent uitgenodigd voor een OM-zitting of bent gedagvaard om voor de rechter te verschijnen kunnen we u bijstaan. We bespreken dan met u de zaak, vragen het dossier op en kijken of we zelf nog onderzoek willen doen. Dit alles om te zorgen dat de zaak voor u zo goed mogelijk afloopt. Uw belang staat voor ons centraal.

In beslag genomen goederen

Door de politie of het Openbaar Ministerie worden geregeld belangrijke zaken, zoals uw rijbewijs, telefoon, geld of computer in beslag genomen.

Als uw rijbewijs door de politie in beslag is genomen en het Openbaar Ministerie heeft besloten om uw rijbewijs langer in te houden, kunnen wij een gerechtelijke procedure starten waarin we kunnen bewerkstelligen dat u uw rijbewijs mogelijk snel terug kunt krijgen. Dit kan vaak al eerder dan de datum die door het Openbaar Ministerie is aangegeven. Neem ook hiervoor contact met ons op, zodat onze specialisten u kunnen helpen.

Ook wanneer er door de politie in uw woning of een andere plek, goederen in beslag zijn genomen zoals uw mobiele telefoon, auto, computer of geld, kunnen wij u ook helpen om te bespoedigen dat u deze snel terugkrijgt. In deze tijd kan men namelijk niet zonder.

Verklaring omtrent gedrag (VOG)

Tegenwoordig vraagt bijna elke werkgever om een verklaring omtrent gedrag, ook wel afgekort als VOG. Indien u in het verleden ooit eens in aanraking met politie of justitie bent gekomen, is het mogelijk dat uw aanvraag wordt geweigerd.

Het is in veel gevallen mogelijk om in bezwaar en beroep te gaan tegen deze afwijzing. Ook hierbij helpen wij u graag.

Overige vragen?

Natuurlijk kunnen wij u bij nog veel meer zaken helpen die met het strafrecht te maken hebben. Bijvoorbeeld indien het Openbaar Ministerie een taakstraf wil omzetten naar een gevangenisstraf, een voorwaardelijke straf (gedeeltelijk) ten uitvoer wil leggen of u vast wil zetten omdat u een boete of ontnemingsmaatregel niet betaalt. Neem hiervoor contact met ons op.

IJSSELDIJK ADVOCATUUR | ADVOCATENHUYS VELPERWEG | VELPERWEG 78 | 6824 HL | Arnhem | 026 - 323 00 30